Медики знайомилися з досвідом городенківської сільської медицини

Вчора, 30 жовтня, головні лікарі центральних районних та міських лікарень, обласних лікувально-профілактичних закладів, а також заступники голів райдержадміністрацій ознайомилися з роботою ФАПів в селах Незвисько і Олієво-Королівка, амбулаторій загальної практики – сімейної медицини в селах Лука, Ясенів-Пільний і Тишківці. В останньому знаходиться і соціальна лікарня, — повідомляє журналіст «Малакави».

В Городенківському районі 33 ФАПи і 12 лікарських амбулаторій. Частина з них знаходиться в одному приміщенні з сільською радою чи зі школою (в останньому випадку обов’язковою вимогою є окремий вхід). Завдяки цьому економляться кошти на опалення.

На майбутнє запланована реорганізація Чернелицької міської лікарні – утворення амбулаторії з денним стаціонаром на 20 ліжок та пункту швидкої допомоги, а ще відкриття двох амбулаторій у селах Семаківці та Далешево.

Загалом в області 124 сільські лікарські амбулаторії і 549 фельдшерсько-акушерських пунктів. У порівнянні з минулим роком амбулаторій стало на чотири більше, а ФАПів на три поменшало.
old_editor, 31.10.2008 12:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини