На Прикарпатті перебували польські письменники

Як інформує журналіст "Малакави", після відвідання Львівщини в рамках проекту „Література без кордонів” делегація польських письменників із Кракова приїхала на Прикарпаття. В її складі – семеро майстрів слова, причому у шести з них родинне коріння пов’язане з прикарпатською землею.

Серед польських письменників – голова Краківського відділення Товариства польських письменників, професор Ягеллонського університету, літературознавець Габріела Матушек, колишній його голова, уродженець Станіславова, поет, есеїст, професор Богуслав Жураковський, поетка і прозаїк, драматург, співачка Ельжбета Войнаровська, поетки Катажина Турай-Калінська, Ева Зоненберг, Кристина Лєнковська, Міра Кусь.

Польські митці зустрілися зі студентами Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, членами польського товариства ім. Францішека Карпінського, учнями ЗОШ № 3, в якій є польські класи, членами обласної організації спілки письменників. Зустріч з широким загалом відбулася в обласній універсальній бібліотеці ім. Івана Франка.

Було презентовано антологію українською та польською мовами „Поезія єднання. Вірші з Кракова” (переклади українською львівського поета Олександра Гордона та прикарпатського критика і літературознавця Євгена Барана).

А у Кракові перебуває письменник з Івано-Франківська Юрій Андрухович. Його творчий вечір відбувся в садибі Краківського відділення Товариства польських письменників.
old_editor, 28.10.2008 16:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини