Колишній міліціонер, який скоїв ДТП зі смертельними наслідками в Богородчанах, на суді повністю визнав свою вину

Колишній міліціонер, який скоїв ДТП зі смертельними наслідками в Богородчанах, на суді повністю визнав свою вину і попросив пробачення в потерпілих.

У вівторок, 21 жовтня, Надвірнянський районний суд розпочав слухання кримінальної справи за звинуваченням колишнього лейтенанта міліції, інспектора групи розшуку відділу ДАІ міста Івано-Франківська Романа Дрогомирецького у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, яка призвела до смерті кількох осіб.

Під час досудового слідства звинувачений, посилаючись на статтю 63 Конституції, відмовився давати показання, а свою вину визнавав лише частково. Несподівано Роман Дрогомирецький на першому ж судовому засіданні, яке проходить під головуванням голови Надвірнянського суду Михайла Гураша, повністю визнав свою вину і погодився розповісти про обставини скоєння ДТП.

Нагадаємо, що 29 червня цього року під час святкування Дня молоді в селищі Богородчани 22-річний працівник ДАІ Роман Дрогомирецький, перебуваючи поза службою, близько 22 години вечора автомашиною “Форд-Скорпіо” в’їхав у натовп, який стояв перед святковою сценою у центрі селища. На місці пригоди загинула 13-річна мешканка села підгір’я Наталя Кицман, від отриманих травм у реанімаційному відділенні обласної клінічної лікарні померла 30-річна мешканка Богородчан Леся Краюшкіна. Ще восьмеро потерпілих потрапили до лікарні, у трьох з них медики діагностували ушкодження середньої тяжкості.

Усі потерпілі перебували на проїзній частині центральної в Богородчанах вулиці Шевченка, рух автотранспорту по якій заборонений у святкові та вихідні дні відповідним дорожнім знаком. Того дня за безпекою руху додатково стежили працівники районної та обласної ДАІ. Пішохідну частину вулиці перекрили два пости дорожньо-патрульної служби, які скеровували автомобілі об’їзним шляхом. На в’їзді в Богородчани з боку Надвірної службу ніс працівник Богородчанського відділу ДАІ Василь Казюк. Власне він і потрапив першим під автомобіль, яким керував Дрогомирецький.

“Я не побачив працівника міліції і людей, які були там, я їх просто не побачив, - пояснював підсудний. - Можливо, алкоголь так вплинув на мене, він на різних людей по-різному діє”.

За словами Дрогомирецького, того дня він випив тільки сто грамів горілки в компанії своєї знайомої та двох приятелів у колибі “Криниченька” біля Богородчан, а в ресторанчику “Два куми”, який з тією ж компанією відвідав пізніше, спиртного він вже, начебто, не вживав.

Як свідчать матеріали обвинувального висновку, “Форд-Скорпіо” під керуванням Дрогомирецького рухався зі швидкістю близько 115 кілометрів на годину з вимкнутими фарами, водій за кермом перебував у нетверезому стані.

“Я не хотів, щоб так сталося, я хочу, щоб ви, якщо можете, простили мені. Я не передбачав таких наслідків”, - звернувся підсудній Дрогомирецький до потерпілих, присутніх у залі судових засідань.

Разом з тим Роман Дрогомирецький тільки частково визнав пред’явлені йому цивільні позови на суму 870 тисяч гривень, з якими до суду звернулися Олександр Краюшкін, у якого в ДТП загинула дружина, та Анатолій Кицман, який втратив доньку.

“Наш підзахисний повністю відшкодував потерпілим матеріальні збитки, про що є відповідні заяви у матеріалах кримінальної справи, частково відшкодовані й моральні збитки сім’ям потерпілих. Злочин ним було скоєно з необережності”, - прокоментував позицію сторони захисту один із адвокатів Романа Дрогомирецького.

Стаття 256 ч.3 КК України, за якою звинувачують колишнього працівника міліції, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років. Обтяжуючою обставиною для підсудного є те, що злочин було скоєно в нетверезому стані. Пом’якшити покарання можуть його щиросердне розкаяння, відшкодування збитків та позитивні характеристики.

Джерело: "Галицький кореспондент"
old_editor, 23.10.2008 02:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини