«Євразійський союз молоді» відзначив річницю вандалізму на Говерлі

Активісти радикальної проросійської організації Євразійський союз молоді (ЄСМ) у неділю, 19 жовтня, під стінами Українського посольства в Москві провели пікет, присвячений роковинам гучного акту наруги над державними символами України на горі Говерла.

Як передає кореспондент УНІАН, дев'ять активістів організації під прапорами ЄСМ тримали у руках плакати: «Юща під ніж, УПА — на кіл!» і вигукували гасла: «Ющенко — лузер» і «Сало Україні — героям сало», «Слава імперії, росіяни — вставай». В акції узяв участь голова адміністрації міжнародного євразійського руху Павло Заріфуллін. Акція була санкціонована московською владою. За дотриманням правопорядком стежили сім співробітників міліції. Метою акції є нагадати українській громадськості про події річної давності, коли активісти ЄСМ поглумилися над державними символами України на горі Говерла.

Як повідомлялося, 18 жовтня 2007 року російська організація Євразійський Союз Молоді заявила про знищення її активістами Державного Герба України, встановленого на Говерлі, та перейменування вершини на пік Сталіна.

У Посольстві України в РФ вважають, що проведення чергової антиукраїнської акції активістами ЄСМ не сприяє розвиткові українсько-російських відносин, а, видаючи дозволи на проведення подібних акцій, влада Москви потурає антиукраїнським закидам ЄСМ.

За матерiалами: УНІАН
old_editor, 20.10.2008 15:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини