Cвято меду «Здоров’я дітей на крилах бджоли» відбулося в Тисменицькому районі

Cвято меду «Здоров’я дітей на крилах бджоли» відбулося в Ганусівці Тисменицького району, де того ж дня відзначали храмове свято, — повідомляє журналіст IA MALAKAVA.

День розпочався Святою Літургією, відбулося освячення води та меду. Ярмарок меду видався не надто масовим: кілька столиків. Зате, наприклад, Роман і Галина Тур зі Стрия — не лише бджолярі, а й науковці, тож, крім меду та інших продуктів бджільництва, пропонували пізнавальну літературу. Свято прикрасили квіткові композиції і потішні малюнки ганусівських дітей, вишиті рушники.

Свято меду відбулося вперше, але його хочуть зробити традиційним. Як зауважив голова обласної асоціації розвитку бджільництва «Галичина» Богдан Паркулаб, такий медовий ярмарок мав би поширювати споживання меду на Прикарпатті. Адже, каже він, якщо у світі в середньому людина з’їдає 4-5 кг. меду на рік, то в Україні ледь більше кілограма. Три роки тому асоціація бджолярів запропонувала ОДА розробити в області спеціальну програму, щоб у школах та дитсадках додали до харчування мед. Пропозицію оцінили позитивно, але програму ще не розробили. Тож Богдан Паркулаб планує проводити зустрічі з освітянами на цю тему й найближчим часом така має відбутися в Тисменицькому районі.
old_editor, 23.09.2008 14:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини