Микола Палійчук вважає, що сценарій антидержавного перевороту, який зараз намагаються здійснити в Україні, розроблений у Росії

Голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук висловив свою оцінку щодо політичної ситуації в Україні.

3 вересня Микола Палійчук взяв участь в прямому ефірі на обласному телебаченні ТРК "3-я студія", де окрім обговорення ходу ліквідації наслідків стихії, відповів на запитання журналістів, що стосувались останніх подій у Верховній Раді.

„Для багатьох українців, в тому числі і для жителів нашої області, були дивними і шокуючими новини з Верховної Ради від 2 вересня. Коли всупереч всім логічним прогнозам відбулося голосування трьох фракцій по законопроектах, які не передбачалося вносити на розгляд парламенту та які не були першочерговими. Звичайно, що це стало причиною того, що фракція „Наша Україна – Народна Самооборона” заявила про вихід з коаліції. Виходячи із Конституції України та наших законів, якщо коаліція розпадається, то у депутатів ще є 10 днів на перемовини, щоб коаліція зберегла діючий формат. Якщо ж зберегти коаліцію „Нашої України – Народної Самооборони” та БЮТ не вдасться, то у народних обранців буде ще 30 днів на створення нової коаліції. Якщо зазначені терміни минуть, а коаліції створено не буде - Президент України матиме право розпустити парламент. Я переконаний, що Віктор Ющенко діятиме за законами України.

Якщо буде створено коаліцію політичних сил за участю БЮТ, Партії регіонів та Комуністичної партії, то в цьому я вбачаю сценарій нашої сусідньої держави. Кремль давно хоче усунути від влади Президента України Віктора Ющенка. Це спричинено чіткою однозначною позицією Віктора Ющенка, зокрема і щодо Грузії, а саме агресії російської сторони на території Грузії. Я вважаю, що сценарій антидержавного перевороту, який зараз намагаються здійснити в Україні розроблений у Росії.

Якщо коаліцію створять проросійські політичні сили – це буде вкрай небезпечно для України. Я навіть не виключаю, що за сценарієм розробленим Росією посада Президента в Україні буде ліквідована, буде піднято прохідний бар’єр з метою створення двопартійної системи в парламенті. Таким чином дві політичні сили за результатами виборів будуть ділити між собою посаду голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра. Якщо такий сценарій буде реалізовано, то є небезпека повторення білоруського чи російського шляху впровадження диктатури. ", - повідомив у прямому ефірі Микола Палійчук.
old_editor, 05.09.2008 16:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини