Україна сподівається прискорити свій вступ до НАТО



Шанси України отримати План дій для членства в Північноатлантичному союзі, особливо в контексті останніх подій у Грузії, зросли, заявив заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлисеєв.

Він додав, що нині бачить уже певне розуміння перспектив України отримати План дій навіть із боку деяких країн-скептиків у лавах НАТО.

Зараз вони вже таки усвідомлюють, що такі речі, як безпека й стабільність, дійсно важливі і що Україна є значним гравцем у цьому, сказав чільний український дипломат.

За його словами, отримання Плану дій для членства різко збільшить усвідомлення українською громадськістю суті, справжніх цілей і ролі НАТО в гарантуванні безпеки в регіоні.

Єлисеєв узяв у середу участь у засіданні Комісії Україна – НАТО в Брюсселі.

Він також висловив готовність України зробити свій внесок у залагодження конфлікту в Грузії.

У відповідь представники Північноатлантичного союзу підтвердили запевнення, що Україну і Грузію запросять вступити до НАТО в майбутньому.

Комісія Україна – НАТО також засудила рішення Росії визнати незалежність південноосетинського й абхазького регіонів Грузії, висловила глибоку стурбованість нинішнім становищем у Грузії й його наслідками для безпеки на Кавказі і в усьому євроатлантичному регіоні й підтвердила територіальну цілісність, незалежність і суверенітет усіх країн-партнерів НАТО, зокрема, Грузії й України.

Джерело:"Радіо Свобода"
old_editor, 28.08.2008 05:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини