На Городенківщині закінчилися жнива

Городенківський район завершив непрості цьогорічні жнива. Учора в ряді господарств відбулися традиційні хліборобські обжинки.

За словами начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Василя Савіцького, зібрано урожай з більш як 20 тис. га зернових, з кожного гектара зібрано 36,3 ц. При таких погодніх умовах це непоганий урожай, хоча до початку жнив прогнозували до 50 ц/га.

Найкраще в районі організували роботу в господарстві «Обрій», де врожайність – більше 48 га з гектара. Відпрацьована технологія з доочищення, сушіння зерна.

Господарства району повністю забезпечені насінням озимих культур. Деякі з них – Шевченка, Вільхівці, Поточище мають надлишок насіння і можуть реалізувати за межі району.

На осінній період завдання – посіяти 11 тис. га зернових. Підготовлено уже більше 8 тис. га посівів озимих культур.

В цьому році господарства Городенківщини у розвиток сільського господарства вклали більше 24 млн. грн. Тільки на придбання техніки – понад 15 млн. грн.

Городенківці поставити перед собою планку: зібрати в цьому році більше 100 тис. тонн зерна, разом з кукурудзою, — повідомляє IA MALAKAVA.
old_editor, 20.08.2008 14:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини