Тимошенко скасує тендери для Західної України

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що відновлювальні роботи після стихійного лиха на західній Україні будуть відбуватися без тендерів.

"Ми домовились, щоб не стримувати процес, сьогодні на засіданні уряду ми приймемо постанову про абсолютне спрощення процедури залучення підрядників", – зазначила Тимошенко на засіданні уряду в середу.

За словами прем’єра, почати відновлювальні роботи слід вже зараз, в літній та ранній осінній період.

"Ми не будемо проводити тендерів на відновлення мостів, доріг, дамб та дамо можливість місцевим органам влади обрати найефективнішого підрядника, який зможе здійснити відбудову в найкоротший період. Не витрачаючи навіть тижня", - додала Тимошенко.

"А потім Контрольно-ревізійне управління буде дуже і дуже уважно стежити за кожним видатком, щоб не було зловживань", - додала прем’єр.

За її словами, "всі керівники всіх рівнів відповідально ставляться до того, щоб відновити втрачену інфраструктуру".

Тимошенко підкреслила, що у четвер парламент повинен ухвалити зміни до бюджету, які стосуються не тільки відновлювальних робіт, але й аграрного сектору.

Вона додала, що виплата авансових компенсацій буде здійснюватися через відділення Укрпошти.

Прем’єр поділилася враженнями від відвідування гірських районів, які потерпали від стихії.

"Там зруйновано і обрушено дороги й мости, практично знесено оселі людей, які знаходилися на шляху води. Туди можна підібратися тільки вертольотом", - сказала Тимошенко.

За її словами, "люди звертаються з проханням направити туди військові частини армії, щоб розбирати завали з гірських порід і булижників".

"Ми сьогодні розглянемо можливість того, як можна підключити армію", - додала Тимошенко.

Джерело: Українська правда
old_editor, 30.07.2008 19:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини