Головний комуніст Прикарпаття Михайло Стула постраждав під час пікету комуністів на Львівщині

12 липня понад 100 активістів КПУ із Львівської, Волинської та Івано-Франківської областей організували пікет у селі Річки поблизу українсько-польського міжнародного переходу "Рава-Руська" - на знак протесту проти проведення в Україні військових навчань блоку НАТО "Сі Бриз" — повідомляє ZAXID.NET. Як розповів народний депутат України від КПУ Олександр Голуб, активістів компартії жорстко побили молодики із організації, яка "мала ознаки Товариства "Тризуб" ім. Степана Бандери".

"Ми розпочали пікет. З’явилося десяток людей з прапорами "Нашої України" та ВО "Свобода". Вони, мабуть, побачили, що нас понад 100 чоловік, а тому викликали підмогу. Згодом під’їхав автобус, який привіз молодих людей, що, нібито, (принаймні, про це свідчили зовнішні ознаки) належать до Товариства "Тризуб" ім. Степана Бандери. Розпочалася бійка і декілька наших людей отримали серйозні травми — як-то поламані ребра та серйозні забої. Зокрема, постраждали і перші секретарі Львівського та Івано-Франківського обкомів КПУ - Олександр Калинюк і Михайло Стула", - розповів нардеп.

Олександр Голуб зазначив, що на місце подій прибули правоохоронці і навіть затримали кількох учасників бійки. "Зараз ми виясняємо, яка це точно організація, і коли це знатимемо — подаватимемо до Мін’юсту клопотання щодо зняття її з реєстрації", — резюмував він.

У коментарі ZAXID.NET перший секретар ЛОК КПУ Олександр Калинюк зазначив, що, на його думку, ця провокація організована владою. Свідченням цьому є той факт, що під час побиття комуністів міліція навіть не намагалася втрутитися в ситуацію, а почала вживати заходів тільки після втручання народного депутата О.Голуба. "Наша влада хоче показати, що українські люди дуже прагнуть до НАТО. Вона створює показуху у вигляді круглих столів, мітингів. А справжнє волевиявлення людей щодо НАТО влада придушує всілякими методами", - підсумував О.Калинюк.

Джерело: ZAXID.NET
old_editor, 14.07.2008 15:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини