Князевич Василь Михайлович

Міністр охорони здоров'я України (від 18 грудня 2007 року). До цього особистий лікар В.А.Ющенка.

Народився 9.03.1956 року в селі Терновиця на Івано-Франківщині.

Освіта вища, закінчив Івано-Франківський медичний інститут, за фахом — лікар. Кандидат медичних наук. Заслужений лікар України.

Трудовий шлях розпочав медбратом терапевтичного відділення Івано-Франківської міської клінічної лікарні №1, працював головним лікарем Яблунівського тубдиспансеру і головним лікарем Бучацького району, завідував відділом охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації.

З листопада 2000-го — головний лікар Тернопільського обласного протитуберкульозного диспансеру.

З 2002-го — головний лікар центральної поліклініки Деснянського району, начальник управління охорони здоров’я Деснянської райдержадміністрації столиці.

З квітня 2005 р. — начальник медичного управління, заступник керівника Державного управління справами.

Призначений на посаду Міністра охорони здоров'я України в другому уряді Юлії Тимошенко Постановою Верховної Ради України №10-VI від 18 грудня 2007 року.

Одружений, батько трьох дітей – дві дочки й син. Доводиться рідним дядьком народному депутатові України від НУНС, екс-члену Центрвиборчкому Руслану Князевичу.

Нерухомість: квартира 128,9 кв. м, садовий будинок загальною площею 177,36 кв. м.

Формально портфель міністра В. Князевич одержав по квоті НУНС. Хоча, як повідомила «Украинская правда», його кандидатура на пост глави Мінздраву була запропонована особисто Президентом Виктора Ющенко. Офіційно він був заступником глави «Дуси» Ігоря Тарасюка з питань роботи медичних установ, які обслуговують вищих чиновників країни. Однак, можливо, основним його завданням було керівництво групою лікарів, що стежать за станом здоров'я В.Ющенко після отруєння під час президентської виборчої кампанії 2004 року. Уже після призначення на пост глави Мінздраву В.Князевич повідомив, що він донині курирує групу медиків, які піклуються про здоров'я Президента, і завірив, що В.Ющенко перебуває у відмінній фізичній формі й іноземних фахівцях відвідує тільки для консультацій.

До речі, з І.Тарасюком В.Князевич познайомився набагато раніше приходу в Держуправілння справами. Вони разом працювали в Тернопільській обладміністрації. В 1996-1998 р. Тарасюк займав посаду заступника голови ОДА.

Відразу після вступу на посаду новий Міністр охорони здоров'я пообіцяв якнайшвидше вивести українську медицину на європейський рівень, але «без чергової революції» на шляху до поставленої мети. Також серед топ-завдань, окреслених В.Князевичем, — за п'ять років збільшити середню тривалість життя українців на три роки.

old_editor, 03.11.2008 19:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини