Половина об'єктів на Франківщині будується з порушеннями

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда 3 червня в Харкові провів нараду щодо стану дотримання встановленого організаційно-правового порядку здійснення будівництва будівель та споруд.

Як прозвучало на нараді, Держархбудінспекцією та її територіальними органами здійснюються вибіркові перевірки об’єктів містобудування. Наприклад, в період з 19 по 23 травня у 8 регіонах України оглянуто 1130 об’єктів, з них виконання будівельних робіт самочинно здійснюється на 608 об’єктах – 54% від оглянутих об’єктів. Якщо уточнити по регіонах, то, АР Крим – оглянуто 159 об’єктів, на 107 (67%) з яких будівельні роботи здійснюються самочинно, Донецька область – оглянуто 155 об’єктів, на 42 (27%) з яких будівельні роботи здійснюються самочинно, Івано-Франківська область – на 51 (40%) об’єкті зі 128 оглянутих ведуться самочинно будівельні роботи, Львівська область – на 146 (94%) зі 156 оглянутих об’єктів, будівельні роботи ведуться самочинно. Не кращі показники в Київській, Кіровоградські, Херсонській, Одеській областях, де теж нещодавно проводились перевірки.

Є випадки, коли забудовнику виділяється земельна ділянка та надається дозвіл місцевих органів самоврядування під встановлення малих архітектурних форм, а фактично розпочинається будівництво капітальних споруд. Непоодинокі випадки умисного відступу від затвердженої проектної документації в частині поверховості, площі забудови, відстані від існуючих об’єктів і споруд.

Джерело: Офіційний сайт Міністерства регіонального розвитку та будівництва України
old_editor, 04.06.2008 04:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини