До відповідальності притягнуто 24 керівники підприємств агропромислового комплексу Прикарпаття

34 одиниці обладнання сільгосптехніки призупинено, притягнуто до адміністративної відповідальності 24 перших керівників підприємств агропромислового комплексу Прикарпаття після проведення перевірок інспекторами теруправління щодо дотримання вимог безпеки та охорони праці.

Перевірено 29 підприємств Прикарпаття, на яких виявлено ряд порушень. Зокрема, сільськогосподарська техніка не повністю готова до проведення польових робіт, не призначені посадові особи відповідальні за стан охорони праці, у посадових інструкціях для керівників і фахівців не відображено вищевказаних функціональних обов’язків у ПСГВК „Надія” та ПП Крупка П.Ф. Рогатинського, ТзОВ „Тязів”, ПСГП „Берег” і зОВ „Вілія” Тисменицького, ФГ „Зелена” Калуського, ФГ „Жалибори” і ФГ Матейка Я.М. Галицького, ФГ „Діброва-Лука” і „Діброва-2”, ТзОВ „Ріо Люкс” Городенківського, ФГ Пернеровського І.В. Снятинського районів.

На всіх перевірених підприємствах у працівників, що зайняті на роботах з підвищеною небезпекою, не проводиться періодична перевірка знань з питань охорони праці. Відсутні передрейсові медогляди трактористів-машиністів і водіїв автомобілів. Працівники не забезпечені засобами індивідуального захисту.

Інспекторами також виявлено, що в переважній більшості господарств не ведеться спеціальний журнал реєстрації робіт з пестицидами і протруєним насінням.

Прес-служба Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області
old_editor, 29.05.2008 20:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини