Рада НБУ має намір узаконити низький курс долара

Уже в понеділок, максимум у вівторок, Рада Нацбанку вирішуватиме долю курсу гривні щодо долара.



Як повідомив «Сьогодні» джерело в керівництві НБУ, швидше за все, на засіданні розширять валютний коридор до 4,80-5,30 грн. (зараз 4,95-5,25 грн. - ред.). Таким чином, все йде до того, що поки офіційний курс ніхто повертати на колишнє місце (5,05 грн.) не буде і ревальвація буде «узаконена» і схвалена Радою НБУ.

Водночас голова Наглядової ради Нацбанку Петро Порошенко прогнозує, що у вересні-жовтні долар знову підніметься до 5,05-5,10 грн. «Ніхто не гарантує, що гривня з вересня-жовтня не повернеться на свою колишню позицію. Об'єктивні підстави для цього є», - заявив він. Він також закликав українців не поспішати поки що позбавлятися від депозитних рахунків у валюті.

Фахівці частково підтверджують прогноз голови Ради Нацбанку, але реальнішим терміном називають грудень. «Є реальний ризик ослаблення гривні. Все залежатиме від інвестицій. Дефіцит валюти приведе до ослаблення гривні восени-взимку. До грудня вона може впасти до 5,10 за долар і навіть нижче», - розповів економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

Джерело: ForUm
old_editor, 26.05.2008 19:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини