В Івано-Франківську відсвяткували День героїв

В неділю, 25 травня, в Івано-Франківську відсвяткували День Героїв. В рамках заходів відбулося вшанування героїчних подвигів воїнів ОУН-УПА, січових стрільців, козацтва. На Вічевому майдані обласного центру відбулося віче, в якому взяли участь ветерани УПА, пластуни, керівники області і міста Івано-Франківська, представники політичних партій і громадських організацій.

У руках учасники віче тримали прапори КУН, «Нашої України», УНА-УНСО, БЮТ.

Виступаючи на віче, голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник закликав усіх об'єднатися навколо Президента України Віктора Ющенка для отримання такої держави, за яку воювали тисячі героїв.

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевічус звернув увагу присутніх «на розбрат демократичних сил у парламенті» і закликав їх до об'єднання.

У свою чергу голова Всеукраїнського братерства ОУН-УПА Михайло Зелечук і голова крайової організації братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський висловили співчуття, що до цих пір держава на визнала воїнів УПА.

Потім колона ветеранів і громадськості пройшла урочистим маршем по вулицях міста до меморіального скверу.

По дорозі керівники області і міста, ветерани УПА поклали вінки до пам'ятника Івану Франку, до барельєфа Степана Бандери.

У меморіальному сквері біля символічного хреста священики відслужили панахиди по загиблих, а учасники поклали вінки і квіти на могили загиблих і запалили свічки.

Джерело: ForUm
old_editor, 26.05.2008 15:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини