Франківське диво: депутати міської ради працювали два дні поспіль

Другий день поспіль депутати міської ради не виходять із сесійної зали. Вони працюють. В таких випадках кажуть: "Щось в лісі здохло". На першому пленарному засіданні 19 травня 7 нових депутатів від БЮТу та "Нашої України" склали присягу служити на благо громади міста. На другому засіданні, яке відбулося 20 травня, депутати взялися за розгляд земельних питань, депутатських запитів та решти питань, які вже рік чекали розгляду. Однак усе це відбувалося без міського голови. За його словами, депутати порушили закон "Про місцеве самоврядування", тому сесію не можна вважати легітимною. А все те, що відбувається в сесійній залі, Віктор Анушкевичус називає правовим "бєзпредєлом".

32 депутатські підписи - і секретар міської ради Василь Бойчук скликає сесію міської ради. З пропозицією міського голови провести 27-у сесію 23 травня не погодилися. Мовляв, сесія переносилася вже двічі. 30 квітня на прохання самих депутатів, а 6 травня, БЮТ та "Наша Україна" вийшли із зали, бо не могли подолати вето міського голови. Тому вирішили провести пленарне засідання 27-ї сесії 19 травня. Присутні в залі депутати запевняли, що усе правомірно. Новоспечені депутати також переконані у правомірності свого депутатства. Вони обіцяють служити громаді і слухатися партію.

Вчора депутати працювали і навіть приймали рішення. Для цього у них є 39 голосів. Не було депутатів від УНП та Блоку "За Анушкевичуса". І самого Анушкевичуса також. Віктор Анушкевичус запевняє, що згідно Закону України "Про місцеве самоврядування" скликати та вести сесію має лише міський голова. Виключення - коли голову позбавлено повноважень, то сесію має право проводити секретар міської ради.

Присяги сімох на вірність громаді міський голова не визнає. І додає, що знає звідки ростуть ноги. Віктор Анушкевичус заявляє, даний сценарій пишуть 2-3 політичні вожді, які бажають усунути його з посади. Дії депутатів та секретаря міськради Віктор Анушкевичус оскаржуватиме у суді.

Вероніка Шиманська,

ТРК "3 студія"
old_editor, 02.06.2008 18:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини