Новопризначений очільник ДПА в області незадоволений роботою своїх підлеглих

В ДПА у Івано-Франківській області відбулося розширене засідання колегії під головуванням керівника ДПА в області Валерія Назарова. Основними питаннями, що розглядалися на засіданні, були підсумки роботи податкової служби Прикарпаття з виконання бюджетних призначень за перші чотири місяці року та пріоритетні напрямки роботи в майбутніх місяцях.

Так, за січень-квітень 2008 р. до Зведеного бюджету України платники податків Прикарпаття сплатили 809 млн. грн. У порівнянні з аналогічним періодом того року сума збільшилася на 62,0 млн. грн. Надходження до загального фонду державного бюджету у січні-квітні 2008 року склали 470,6 млн. грн. Тож бюджетний розпис виконано на 101,8 відс. - додатково одержано 8,4 млн. грн. Місцеві бюджети Івано-Франківщини поповнилися з початку року на 308,4 млн. грн., що на 79,7 млн. грн. (34,9 відс.) більше минулорічного рівня надходжень.

Однак, основну увагу на засіданні Валерій Назаров закцентував на наповненні держказни в травні місяці.

-Завдання, яке поставив Уряд перед нами, податковими органами Івано-Франківщини щодо надходжень до держбюджету у травні, потребує безперечного виконання. Адже саме від нашої з вами роботи залежатиме фінансування соціальних програм: медицини, освіти, спорту тощо. Тож давайте сьогодні не будемо хвалити себе за виконані попередні зобов’язання, а проведемо конструктивний діалог щодо пропозицій планування ефективної роботи в наступних періодах та шляхів виявлення тих резервів, які допоможуть нам забезпечити стовідсоткове поступлення коштів до бюджету.

В повній мірі на колегії було розглянуто й недоліки, які припустили в своїй роботі працівники податкової служби Прикарпаття, та причини їх виникнення.

Зокрема, зауважив голова ДПА в області, слід посилити контрольно-перевірочну роботу з тими платниками податків, які мінімізують податкові зобов’язання , а відтак мають і незначне податкове навантаження. Також слід налагодити більш тісну співпрацю податківцям з правоохоронними органами. Адже коли несвідомі платники податків намагаються обдурити державу та завдають їй збитки на мільйони гривень – це вже кримінал, оскільки від такої псевдодіяльності підприємств втрачає вся держава.

- Лише кропітка щоденна праця та правильне ефективне планування роботи дозволить нам з вами виконати бюджетні призначення Уряду в травні та в ІІ кварталі загалом. Не забуваймо, що упередження та руйнування схем незаконної мінімізації податкових зобов’язань, ліквідація збитковості підприємств та зменшення податкового боргу є основними джерелами наповнення бюджету, а відтак і покращення добробуту громади”, - завершив засідання колегії голова ДПА в області Валерій Назаров.

Державна податкова адміністрація в Івано-Франківській області
old_editor, 19.05.2008 15:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини