Ексклюзив.Презентація картини Романа Бончука «Мегаісторія України» у Івано-Франківську





Сьогодні 5 березня в облмуздрамтеатрі Івано-Франківці побачили картину художника Романа Бончука, яка на сьогодні є найбільший мистецький об’єкт за розмірами, присвячений історії України.



Двадцятисемилітній художник з Івано-Франківська Роман Бончук витратив півтора роки, для написанням найбільшого полотна в нашій країні



На картині художник зобразив близько 1700 осіб, які, за його твердженням, вплинули на долю України: це політики, художники, письменники, історики і спортсмени.



Довжина "Хронік України" - 30 метрів, ширина - 5метрів. Картина написана олійними фарбами за традиційними технологіями станкового живопису.



Перша презентація картини відбулася у Києві до дня Соборності України. Івано-Франківськ став другим містом, який побачив картину Романа Бончука «Мегаісторія України».



Картина умовно ділиться на 19 частин: «Язичництво», «Хрещення України-Русі», «Княжа доба», «Вітри поневолення», «Козацтво – Хортиця – Гетьманат», «Пророки і подвижники», «Руїна», «Соборна Українська Церква», «Вчені України», «Тарас Шевченко і великі гуманітарії ХІХ століття», «Українська Голгофа – Голодомор», «Голокост», «Мученики совісті – Шептицький – Сліпий», «Борці за волю», «Вороги України», «Прапор Свободи», «Помаранчева революція», «Сучасне мистецтво», «Майбутнє».



Композиційними акцентами є три домінанти: Богородиця у центрі, ліворуч – Архангел Михаїл, праворуч – Микола Чудотворець.





















Всі фото: ФОТОСЛУЖБА MALAKAVA.

Зйомка: 05 березня 2008 р.

Фотограф: Михайло Пославський
old_editor, 06.05.2008 07:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини