Вітовська Ірма

Актриса театру і кіно

Народилась 30.12.1974 року в Івано-Франківську. В дитинстві мріяла про історію та археологію, навіть вступала на історичний факультет. Але керівник театрального гуртка, в якому займалась Ірма, наполегливо радила спробувати себе на професійній сцені. В результаті 1998 року вона закінчила Львівський державний музичний інститут за спеціальністю «Актриса драматичного театру».

З 1998-го – актриса столичного Молодого театру. Зараз І.ВІтовську можна побачити у виставах: Л. Розумовські «Русалочка» (Русалочка), М. Гоголь, М. Куліш «РЕхуВІлійЗОР» (Марія Антонівна), І. Карпенко-Карий «Кайдаші» (Мелашка), Ю.Андрухович («Московіада»). Раніше зіграні ролі: М. Старицький «За двома зайцями» (Франтиха, Кінозірка), Ф.Баум, О.Волков «Чарівник смарагдового міста» (Еллі), У. Шекспір «Трагедія Гамлета, принца датського» (Актриса) та ін..

Всій країні І. Вітовські стала відомою після зйомок в популярному серіалі «Леся + Рома» на каналі ICTV. Зіграла Любу в серіала «Ангел-хоронитель». Також знімалась в фільмах «Намисто для снігової баби», «Не наїжджайте на Діда Мороза», «Між першою і другою».

В серпні 2007 року брала участь в антреприз ній постановці режисера Віталія Малахова «Допомогти так легко, або Звідки беруться діти».

Була однією з ведучих проекту «Шлюбні ігри, або номер для молодят» на каналі ICTV.

Ірма неодноразово була учасницею міжнародних театральних фестивалів, отримувала персональні нагороди.

old_editor, 03.11.2008 19:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини