ІВАНО-ФРАНКІВСЬК: ФРАКЦІЯ УНП ЗВИНУВАЧУЄ БЮТ ТА НУНС У ПОЛІТИЧНИХ ШАНТАЖАХ

Про це йдеться у заяві фракції УНП у Івано-Франківській міській раді, текст якої є в розпорядженні редакції MALAKAVA.

Подаємо текст заяви:

«Тривалий час опозиційні до міської влади політичні сили, а також депутатські фракції БЮТ та Наша Україна у міській раді домагались формування нового, як вони висловлювались «політично – відповідального виконкому». В обґрунтування своєї ідеї вони стверджували, що діючий виконком не відображає представництво політичних сил у міській раді, а тому новий виконком має формуватись з урахуванням такого представництва.

Більше того, вони вперто домагались, щоб в новому міськвиконкомі більшість із 13 членів тобто не менше 7 осіб, були саме їхніми представниками.

В жертву цій ідеї приносилось все: неодноразово зривались сесії міської ради, місяцями (до пів року) не розглядались земельні та інші питання, заручниками політичних амбіцій наших опозиціонерів стали десятки підприємців, сотні рядових мешканців нашого міста, зрештою і вся міська громада. Тривале протистояння врешті – решт завершилось формуванням нового так званого „політично відповідального виконкому” та підписанням політичної угоди.

Угода, яку підписали міський голова та голови депутатських фракцій, була направлена на припинення протистояння з метою забезпечення ефективної роботи міської ради та її виконавчого комітету.

Всупереч досягнутій домовленості, фракція блоку Наша Україна під керівництвом голови фракції М. Івасютина та депутатська фракція блоку Юлії Тимошенко під керівництвом голови фракції Я. Бачкура знову повернулась до ганебної практики блокування роботи міської ради і останнім часом двічі зірвали її роботу, чим заблокували прийняття бюджету розвитку та фонду соціально – економічного розвитку міста, загальна сума надходжень по яких складає 108 млн. грн.

Причиною таких зривів сесійних засідань були вимоги керівників обох фракцій про введення 13 – го члена міськвиконкому та налагодження роботи міської територіальної виборчої комісії. Ми розцінюємо такі вимоги, як мову ультиматуму та політичного шантажу, заручником якого стала вся міська громада.

Ми надіялись, що керівники обох фракцій та керівники їхніх політичних сил врешті – решт зрозуміють всю шкідливість обраної ними практики блокування роботи міської ради,

Як виявилось 19 лютого ц.р., наші надії на здоровий глузд «опозиції» були марними. Цього дня згадані керівники депутатських фракцій прибули на засідання виконавчого комітету міської ради і зачитавши рішення керівних органів своїх політичних сил, зобов’язали членів міськвиконкому – представників політичних сил Нашої України та БЮТ, покинути засідання виконкому.

Блокування роботи виконкому керівниками 2 фракцій міської ради є безпрецедентним кроком направленим на дестабілізацію життя цілого міста, оскільки не змігши прийняти десятки важливих рішень, міськвиконком тим самим не зміг забезпечити виконання важливих функцій, покладених на нього законом.

Така практика блокування роботи двох найголовніших органів міської влади – міської ради та міськвиконкому є не тільки неприйнятною та брутальною, вона є вкрай небезпечною за своїми наслідками.

Зрив роботи чергового засідання виконавчого комітету міської ради, який організували натхненники обрання нового „політично – відповідального” виконкому засвідчив політичну безвідповідальність цих членів міськвиконкому перед міською громадою.

Цей демарш політично заангажованих членів оновленого міськвиконкому розкрив істинні наміри політиканів, які домагались його формування: створити політично залежний виконком і смикати ним, як ляльковод лялькою на всі сторони для задоволення своїх політичних амбіцій, - ось близька мета цих політиків.

Основна і далекосяжна їхня мета - паралізувати роботу і міської ради і виконкому для того, щоб на цій основі творити політичні спекуляції і покладати всю відповідальність за стан справ у місті на теперішню міську владу.

Останні події проявили всю небезпеку формування виконкому за принципом політичного представництва. Такий виконавчий комітет стає заручником політичних авантюристів, які задля досягнення своєї мети можуть принести в жертву інтереси рідного міста.

Зрозуміло, що сценарій блокування роботи двох найважливіших органів місцевого самоврядування нашого міста – міської ради та її виконкому, який втілюють в життя керівники обох фракцій Я.Бачкур та М. Івасютин, написаний не ними, а для них. Цей сценарій писали ті хто втратив владу в нашому місті на минулих виборах, а сьогодні прагне повернути її будь – якою ціною.»

За дорученням фракції Української Народної партії у міській раді

Голова фракції Богдан Чупірчук

Нагадаємо, Івано-Франківська міська рада налічує 60 депутатів. 22 місця у міськраді мають представники НУНСу, 17 – БЮТ, 4 – Партія Регіонів та 3 – ГО «Пора». Фракція УНП, до якої увійшли представники кількох політпартій, налічує 14 депутатів.

Станом на 28 лютого 2008 року, у Івано-Франківській міській раді не приймають участі у голосуванні 7 депутатів: 5 від НУНСу та 2 від БЮТу.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини