ЛІДІЯ АНУШКЕВИЧУС ДАЛА ЛЯПАСА РІДНОМУ БРАТУ ЛІЛІЇ ГРИГОРОВИЧ ЧЕРЕЗ «ПОЛІТИЧНУ ПУБЛІКАЦІЮ» ПРОТИ ЇЇ СІМ’Ї У КНИЖЦІ «ЩО ЗА ЛАШ

26 лютого 2008 року після завершення сесії Івано-Франківської міської ради, дружина міського голови Івано-Франківська Лідія Анушкевичус під час приватної розмови із депутатом міської ради Любомиром Малофієм, дала йому ляпаса.

27 лютого начальник управління охорони здоров’я ІФ ОДА, депутат Івано-Франківської міськради [b]Любомир Малофій оприлюднив свою позицію щодо цієї події.[/b]

«Закінчилась позачергова сесія. Бачу, що до мене підходить знервована жінка. Одразу ж починає вимагати вибачення за образу дітей. Заявляє, що вона дружина Віктора Анушкевичуса і в наступну мить б’є мене в обличчя. Щодо заяви котру я виголосив в сесійній залі, вона жодним чином не стосувалась дітей подружжя Анушкевичусів. Я лише зацитував кілька рядків із збірника „Що за лаштунками міської влади?”, який широко розповсюджували минулого року і в якому йшлося про можливі зловживання чиновників міськвиконкому. Інакше як звичайною побутовою істерією вчинок дружини міського голови я пояснити не можу. Вважаю, що вихована людина за подібний вчинок повинна була б вибачитись”, - заявив п. Малофій.

Виходячи із коментарів п. Малофія, редакція MALAKAVA залишає за собою право зауважити, що дивно з боку Любомира Степановича чути фрази «…до мене підходить знервована жінка… заявляє, що вона дружина Віктора Анушкевичуса…».

Лідія Анушкевичус – є публічною особою, часто супроводжує свого чоловіка, міського голову Івано-Франківська, у різноманітних заходах (приклади, [hh] http://www.anushkevychus.if.ua/gallery/index.htm [h]оголошення ТВК результатів виборів міського голови Івано-Франківська[/h] (2006), аукціон у нічному клубі «Pallada» (2007), [hh] http://malakava.com.ua/reportage.php?id_cat=266 [h]прес-конференція Лідії Анушкевичус [/h] щодо проведення Благодійного Галицького Балу у облмуздрамтеатрі та [hh] http://malakava.com.ua/reportage.php?id_cat=271 [h]безпосередньо сам захід [/h] (2008). Тому редакція піддає сумніву слова Любомира Малофія, буцімто він не знайомий із дружиною мера Івано-Франківська (якщо не особисто, то принаймні, візуально її легко впізнати).

Редакція IA MALAKAVA має у своєму розпорядженні оригінал книги «Що за лаштунками міської влади?», уривок якої, за інформацією наших джерел, власне і став причиною ляпасу Лідії Анушкевичус.

[b]Публікуємо уривок із книги (сторінка 140, передостанній абзац):[/b]

«Насамкінець варто звернути увагу, що міський голова міста Івано-Франківська В. Анушкевичус у своєму звіті за рік його роботи 2006-2007 рр. закликає нас «не ставити клякс» (!?)… в історії міста, хоча своєю діяльністю вже заплямував ті історичні надбання народу, до яких ми йшли роками. За висловом В.Анушкевичуса «історію нашого рідного міста Івано-Франківська… писатимуть наші нащадки» (див. спецвипуск газети «Західний кур’єр» від 21.06.2007 р. №24 (1079). Та про що дізнаються з неї нащадки міського голови за час його правління? Можливо, їм цікаво буде довідатись, як їхній прадід цементував корупцію, впроваджував інтриги, плював на інтереси своїх же виборців і насміхався над тими, хто боровся за правду і справедливість. Або ж нащадки уявлятимуть, що прадід Віктор був власником Івано-Франківська і з добрих спонукань, без найменшого зиску для себе (?) роздавав у межиріччі Бистриць громадську землю певним панам з товстими гаманцями».

Під текстом підписалися депутати Івано-Франківської міської ради Володимир Чуприна (БЮТ) та Любомир Малофій (НУНС).

У наведеному вище коментарі Любомир Малофій заявив: «Щодо заяви котру я виголосив в сесійній залі, вона жодним чином не стосувалась ДІТЕЙ ПОДРУЖЖЯ АНУШКЕВИЧУСІВ».

В уривку із книги «Що за лаштунками міської влади?» написано: «Та про що дізнаються з неї НАЩАДКИ міського голови за час його правління?»

Репортер MALAKAVA знайшов значення слова «нащадок» у [hh] http://www.slovnyk.net/?swrd=%ED%E0%F9%E0%E4%EE%EA [h]тлумачному словнику. [/h]

[b]НАЩАДОК,[/b] -дка, ч. 1. Людина стос. до своїх предків. 2. тільки мн. Люди майбутніх поколінь. [b]3. розм. Про сина, спадкоємця.[/b] 4. розм. Майно, яке переходить після смерті його власника іншій особі; спадщина.

Отож, можна говорити про те, що Любомир Малофій знову у своїй заяві не до кінця чесний…

Редакція MALAKAVA звернулася за офіційним коментарем до іншої сторони конфлікту – Лідії Анушкевичус. У телефонній розмові, Лідія Ярославівна зіславшись на насичений робочий графік, у зустрічі та коментарях відмовила.


Любомир Малофій – рідний брат нардепа Лілії Григорович, депутат Івано-Франківської міської ради від фракції НУНС. Колишній координатор оргкомітету зі створення на Прикарпатті осередку «За Україну! За Ющенка!», колишній головний лікар Івано-Франківської центральної міської лікарні. Народився 9 квітня 1962 року в селі Крихівці біля Івано-Франківська в сім´ї репресованого греко-католицького священика. У малолітньому віці разом з старшою сестрою Лілею залишився сиротою. Обоє виховувалися в тітчиній родині.

Анушкевичус Лідія Ярославівна народилася у 1964 в с. Маріямпіль Галицького району Івано-Франківської області. Після призначення Віктора Анушкевичуса на пост міського голови (2006), працює директором ПП "Рітас". Подружжя Анушкевичусів має трьох синів: Олексія (1987), Юрія (1990) і Романа (1993).
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини