В Україну прийшов один з найбільших у світі страхових брокерів

Cooper Gay, що займає сьоме місце у світі з обсягів перестрахування, займеться перестрахуванням практично всіх видів ризиків у найбільших європейських компаніях. "Ми перестраховуємо проектно-монтажні ризики, майно, вантажі, морські та повітряні судна, різні види відповідальності, портфелі компаній і інші види ризиків у лондонських синдикатах Lloyd´s, європейських компаніях Munich Re, Hannover Re, Scor, Transatlantic Re, Swiss Re,- розповів директор з перестрахуванню Cooper Gay Easten Europe Володимир Кожаткін. - Поки ми будемо працювати віртуально з Москви, а коли буде оберт, почнемо наймати персонал в Україні". За його словами, вже зараз Cooper Gay працює зі страховими компаніями "Саламандра Україна", "Європейський страховий альянс", веде переговори зі СК "Провідна" та "Аска".

Компанія Cooper Gay заснована в 1965 році. Представлена в 20 країнах Європи, Америки та Азії. В 2006 році прибуток компанії склала $133,7 млн, страхові премії - $1,18 млрд.

Учасники ринку вважають, що вихід на український ринок великого брокера викликаний приєднанням країни до СОТ, тому що нерезиденти одержать право страхувати авіаційні, морські та космічні ризики. "Безумовно, вихід цієї компанії пов´язаний із вступом України до СОТ, і в найближчому майбутньому до нас прийдуть багато іноземних компаній, брокери та фінансові групи", - впевнений директор брокерського будинку "Самсон" Віталій Самсоненко.

"З їх ім´ям у них є дуже великі шанси активно розвиватися. Вони стануть конкурентами для всіх брокерів, тому що ринок чітко не розмежований за нішами", - говорить директор представництва "Вагнер" Олександр Шульга.

Втім, робота брокера в Україні має деякі ризики, говорять експерти. "Головне - знати специфіку українського ринку і чітко представляти, які програми пропонувати компаніям" - впевнений директор компанії "Страховий брокер "Укллойд" Сергій Михайлов-Горячьов. "В Україну будуть виходити брокерів-нерезиденти, але невідомо, чим це закінчиться, тому що в нас ще не врегульоване законодавство. У новій редакції закону "Про страхування" говориться, що брокерам хочуть залишити тільки страхування великих ризиків - космічн і авіаційні", - вважає Олександр Шульга.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини