Чиновники Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей започаткували "Галицькі фестини"

Про це репортерові MALAKAVA повідомила прес-служба ІФ олбради.

Співголова оргкомітету з проведення “Галицьких фестин”- перший заступник голови обласної ради Зіновій Береговський, члени оргкомітету-депутати обласної ради Василь Добрянський та Володимир Федорак.

Ідея проведення триденних “Галицьких фестин” саме у Звенигороді на Львівщині – з ярмарком творів мистецтва, лицарськими турнірами, виставками і гала-концерто – обумовлена “історичною , культурною та територіальною спільністю Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей, визначальним впливом Галичини на культурний і політичний процес розбудови держави, концентрацію в регіоні переважної кількості пам’яток історії та архітектури національного значення”.

Мета цього фестивалю, як зазначено в установчих документах, “Промоція західноукраїнського регіону на національному та міжнародному рівнях”. Головне завдання-показати Галичину в різних часових та культурних вимірах і площинах , зокрема праслов’янську добу, давньоруську, період козаччини та австро-угорський період.

Фольклорно-етнографічний блок “Галицьких фестин” передбачає представлення традиційного народного мистецтва основних етнічних груп, що історично пов’язані з Галичиною (гуцули, бойки, лемки, подоляни). Буде на фестивалі і блок сучасної української естради, спортивно-розважальний і блок малих проектів – виставки, конференції, демонстрація фільмів, тощо.

“Галицькі фестини” планується проводити із залученням як бюджетів трьох областей, так і коштів спонсорів та меценатів.

Перші “Галицькі фестини” пройдуть у Звенигороді на Львівщині у серпні поточного року.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини