Ткач знає, як допомогти аграрникам при вступі до СОТ

"Проблема аграрного сектора не тільки у законопроектах, але й у застарілій інфраструктурі галузі. Сьогодні основні види продукції сільського господарства виробляють приватні фермерські господарства або й просто селяни у приватних господарствах. А це, як не прикро, не може гарантувати відповідної якості продукції. Тому ми зробимо все, щоб уже цього року надати агровиробникам перспективу", - сказав Роман Ткач.

"Сільгоспвиробництво у нас є дрібнотоварним, і саме воно найбільше прив`язане до конкурентних умов. Вимоги СОТ до продуктів харчування дуже жорсткі, і тому сьогодні у нас є потреба здійснювати крупнотоварне виробництво сільгосппродукції", - зазначив депутат.

За його словами, у нинішніх умовах окремі українські продукти не зможуть продаватися за кордоном. "Тому ми напрацьовуємо у робочому порядку законодавчі зміни у галузі АПК, створюємо перелік заходів, щоб бюджетну підтримку, яка сьогодні закладена в необхідних обсягах, розподілити на усі товари з "жовтоі" та "зеленоі" "скриньок". І наші аграрії вже цього року побачать, у яких моментах вони можуть розраховувати на державну підтримку, а де впораютсья самі", - повідомив Ткач.

Нагадаємо, саме в галузі АПК очікуються тимчасові негаразди під час вступу України до СОТ та приєднання до зони вільної торгівлі.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини