Прикарпатський нардеп Мойсик виступає за звільняти митників, які дозволяють безмитне провезення товарів

Про це репортерові MALAKAVA повідомили у прес-службі НУНСу.

"Дуже добре, що нарешті порушено питання несплати державного мита. Адже через контрабанду країна щороку втрачає мільярди", - сказав Володимир Мопсик.

"Сьогодні, на жаль, є шляхи для того, аби не сплачувати державне мито або сплачувати у менших, ніж потрібно, розмірах. Через це держава несе мільярдні збитки, і ми мусимо знайти ефективний спосіб, щоб унеможливити це", - наголосив Мойсик.

За його словами, необхідним є вподрядкування відносин між митниками та правоохороними органами. "Митниця, безумовно, має деякі правоохоронні функції, але все-таки необхідно посилити над ними нагляд з боку Служби безпеки України, аби створити чесну взаємодію і взаємоконтроль між прикордонниками і державною митною службою", - зазначив депутат.

"Справделиво було б звільняти з державнох служби тих митників, які дозволяють безмитне провезення товарів. Якщо людина вдалася до цього раз, то далі зловживання стають системою. Тут ми можемо скористатися досвідом країн Європи, які, наприклад, обмежують суму грошей, яку прикордонник може мати при собі", - сказав Володимир Мойсик.

Як повідомляла IA MALAKAVA, раніше [hh]http://malakava.com.ua/showarticle.php?id=5839&id_cat=3[h]Віктор Ющенко своїм указом №139/2007 затвердив Володимира Мойсика до складу Національної конституційної ради.[/h]

Нагадаємо, Мойсик Володимир Романович народився 18 серпня 1957 року у селі Стецева, Снятинського району Івано-Франківської області.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини