Міністерство економіки намагається "втихомирити" ціни на споживчому ринку

Як повідомляє прес-служба Міністерства економіки, у першу чергу, місцевим органам виконавчої влади пропонується не допускати формального підходу при впровадженні цінового регулювання, що може привести до збитковості виробництва або банкрутства підприємства (при встановленні необґрунтовано низьких граничних рівнів рентабельності). Також це може спровокувати відмову суб´єктів господарювання від реалізації соціально значимих товарів і зникнення такої продукції з торговельної мережі (при встановленні необґрунтовано низьких граничних рівнів торговельних надбавок).

Разом з тим передбачається враховувати економічно обґрунтовані розрахунки собівартості, а також вимоги ст.191 Господарського кодексу, відповідно до якого органи виконавчої влади при встановленні цін, застосування яких виключає одержання прибутку суб´єктами підприємництва, зобов´язані передбачити відповідні компенсаційні фактори.

У січні 2008 року ціни на продукти харчування і безалкогольні напої в Україні виросли на 4,3%. Істотно подорожчали овочі (на 17,7%), у тому числі картопля (на 11,7%). На 6,6-5,1% підвищилися ціни на яйця, фрукти та олію. На 3,8-1,8% подорожчало м´ясо і м´ясопродукти, хліб, сир, риба, молоко та цукор.

Як повідомляла IA MALAKAVA, у Івано-Франківській області [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5784&id_cat=4[h]спостерігається значне підняття ринкових цін на харчові продукти, особливо на овочі.[/h]
_____________________________________________

Будь-яке копіювання, публікація, передрук чи наступне поширення інформації, що містить посилання на продакшн-студію «Інтелектуальне медіа» суворо забороняється!
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини