ДЗЕСА ЇДЕ ДО КУЙБІДИ "ЗМІНЮВАТИ ПАРАДИГМУ СТОСУНКІВ МІЖ РЕГІОНАМИ" ТА "ОФІЦІЙНИМ КИЄВОМ"

Як стверджують у прес-службі Мінрегіонбуду, Міністр Василь Куйбіда переконаний, що “необхідно змінювати парадигму стосунків з регіонами і шукати механізми для саморозвитку кожного регіону зокрема”. Проте, мовляв, для виконання цієї роботи, необхідно мати належний інструмент, а саме – дієздатні територіальні громади. А це вже, за словами Василя Куйбіди, стосується реформи місцевого самоврядування.

Очільник Мінрегіонбуду найбільшу кадрову проблему бачить на рівні сіл і селищ. “Села і селища, які сьогодні є глибоко дотаційними, (96% їхнього бюджету – це трансфер з державного бюджету), не мають ресурсів для навчання своїх представників – фахівців з проведення реформи місцевого самоврядування.

Міністр Василь Куйбіда також наголошує на першочерговості підготовки схем генерального планування та корекції генпланів міст, які, на його думку, нерозривно пов’язані із соціально-економічним розвитком держави. За його словами ”тільки при наявності добре відпрацьованих генпланів можна виставляти на конкурс інвестиційні проекти і цим залучати до будівництва приватний капітал”.

Нагадаємо, днями у Мінрегіонбуді відбулося чергове засідання робочої групи з розроблення проекту Концепції державної регіональної політики.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини