Колишній повстанець став козацьким полковником (фото)

Йому також присвоєно звання козацького полковника. Привітати колишнього Сотенного УПА приїхав Верховний Отаман Вільного Козацтва української діаспори Петро Ващик.

З 1944-го по 1948 рік Мирослав Симчич воював у Березівській сотні Української повстанської армії, здійснив десятки рейдів і провів багато переможних боїв. Непритомним потрапив до полону. У в”язницях і концтаборах провів майже 33 роки. В січні сотенний Кривоніс, герой художньо-документальної повісті Михайла Андрусяка “Брати грому” відсвяткував своє 85-ліття.

Зараз в Коломиї є пам’ятник борцям за незалежну Україну, учасникам підпілля і повстанського руху, прообразом став Мирослав Симчич.

Нагадаємо, Симчич Мирослав Васильович народився 05 січня 1923 у с. Березів Вижний Косівського р-ну Івано-Франківської обл. Командир сотні УПА, у радянських тюрмах і таборах провів понад 32 роки.

Одружений, має двох дітей. Набув спеціальности техніка-будівельника. Працював токарем і слюсарем.
_____________________________________________

Будь-яке копіювання, публікація, передрук чи наступне поширення інформації, що містить посилання на продакшн-студію «Інтелектуальне медіа» суворо забороняється!
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини