Щоб івано-франківські гуцули до румунських в гості ходили...

Почесний гість прес-клубу, представник Європейської комісії в Україні та Білорусі, дипломат Дірк Шюбель зауважив, що попри великий конкурс серед організацій та проектів, Єврокомісія вирішила фінансувати проект Туристичної Асоціації Івано-Франківщини, адже він покликаний об’єднати два народи, які хоч і здавна були розділені кордонами Радянського Союзу, завжди підтримували добросусідські відносини.

На реалізацію проекту виділено 500.000 євро. За 20 місяців діяльності проекту планується втілити ряд цікавих задумів, сере яких створення Українсько-Румунського ресурсного центру, спільного Інтернет-порталу, проведення маркетингового дослідження туристичного ринку, створення демонстраційного фільму про українсько-румунське співробітництво, організація навчальних турів тощо.

Як повідомив голова Туристичної Асоціації Івано-Франківщини Роман Комарницький, в рамках проекту вже практично завершується створення Екотуристичного візит-центру в Яремчі, де кожен турист зможе отримати безліч цікавої та необхідної інформації про Івано-Франківщину, переглянути демонстраційні фільми у кінозалі на 40 чоловік, чи попрацювати з Інтернетом. Відкриття візит-центру заплановано на червень 2008 року. В цей же час планується встановити 6 сенсорних кіосків – спеціальних комп’ютерних установок, де на екрані можна буде отримати будь-яку туристичну інформацію про Прикарпаття. Такі сенсорні кіоски мають з’явитися на залізничних вокзалах Івано-Франківська, Яремчі, в коломийському музеї „Писанки”, у Буковелі, Верховині та повіті Марамуреш.

Цим проектом Івано-Франківщина прагне порушити також вивчити можливості створення пішого переходу між нашою областю та румунським повітом Марамуреш. Адже ці території по обидва боки кордону мають багато спільних особливостей. Тут проживають громади етнічних гуцулів, які зараз, щоб завітати один до одного в гості, змушені подорожувати кілька сотень кілометрів в об’їзд.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини