Налякавши водіїв вилученням прав, ДАІ перейшло на пішоходів

Максимальний штраф - аж 8 грн, у більшості ж випадків людина, що перебігала проїзну частину в неналежному місці, відбувається символічними 2 грн - рівно стільки зараз коштує буханець хліба. Але якщо, вибігши за тим самим хлібом, ви не захопили паспорт, а до найближчого пішохідного переходу полінувалися дійти - вас заберуть у райвідділ для встановлення особи. Саме цим мають намір пристрахати "бігунів" співробітники ДАІ.

Пробна зразково-показова "ловля" несвідомих пішоходів проходив у центрі Борисполя.

"Ну, випишу я протокол, штраф на 2 грн. Думаєте, хтось буде його платити?", - знизав плечима командир взводу спецроти ДАІ Віктор Клименко. Але все-таки зупинив парубка, що переходив дорогу, розмахуючи ковбасою та одночасно захоплено розмовляючи по мобільному телефону. Спочатку той відмовився показати документи, але, почувши магічні слова: "Громадянин, пройдемо в райвідділ", покірно дістав з кишені паспорт і підписав протокол.

У ДАІ ж підраховують результати проведеного "місячника" і всім критикам готові пред´явити вагомий аргумент: зниження кількості загиблих. З 10 січня по 10 лютого цього року в ДТП загинуло 662 людини. За аналогічний період 2007 року - 831. Зважаючи на все, це тільки початок.

У п´ятницю, 15 лютого, ДАІ МВС України пообіцяло презентувати інші нововведення.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини