Причина знеструмлень – «лісоруби»

Лише на початку лютого 2008 році на території, яку обслуговує Яремчанський РЕМ, трапилося кілька випадків, коли через сторонніх осіб виникало пошкодження повітряних ліній електропередач. Для прикладу - аварійна ситуація, яка склалася 4 лютого поблизу Делятина. Зрізане мешканцями селища дерево впало на повітряну лінію 10 кіловольт. Обрив проводу спричинив знеструмлення 11 трансформаторних підстанцій і, як наслідок – третина Делятина опинилась без світла.

Інший випадок трапився через кілька днів на лінії 10 кіловольт, що йде від підстанції Ворохта. У ході виконання робіт із впорядкування території поблизу дороги спеціалізована машина однієї із мостобудівних організацій зачепила дерево. Його падіння на електролінію теж спричинило пошкодження і, відповідно, знеструмлення – одразу кількох сіл Яремчанської міськради – Поляниці, Татарова і частково Яблуниці. Це не лише додало роботи енергетикам, оперативно-виїзна бригада яких була змушена ввечері того дня виїжджати для відновлювальних робіт, але й викликало незручності для мешканців населених пунктів. На окремих ділянках повернути світло в оселі споживачів вдалося аж наступного дня.

Враховуючи наслідки діяльності таких «лісорубів» для споживачів електроенергії, ВАТ «Прикарпаттяобленерго» звертається до приватних осіб та організацій бути уважнішими при зрубуванні дерев та проведенні інших робіт в охоронній зоні ліній електропередач.. Адже лиш одна необережна дія поблизу електромереж може спровокувати серйозні проблеми для енергетичного господарства області.



old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини