МЕДИЦИНА ПРИКАРПАТТЯ ЗГАДАЛА, ЩО ВОНА РОБИЛА У 2007

Аналіз роботи галузі розпочався з фінансових питань. Хоча видатки на охорону здоров’я були більшими порівняно з попереднім роком, обсяги фінансування галузі залишалися недостатніми, левова частка їх йшла на заробітну плату і в структурі видатків в окремих закладах перевищувала 80-90%. Але незважаючи на це, чимало робилося для поліпшення матеріально-технічної бази. Зокрема, здано в експлуатацію приміщення сільських лікарських амбулаторій в селах Яблунька Богородчанського, Ясенів-Пільний Городенківського, Нижнів Тлумацького районів, дільничної лікарні в с. Білоберезка Верховинського та ФАПу в с. Трофанівка - Снятинського районів. Новосілля торік святкували також ФАПи у с. Хриплин та Вовчинець Івано-Франківської міськради, відкрито новий ФАП у с.Ганів Коломийського району. Але попри це залишаються в незадовільному стані ще приміщення 9 лікарських амбулаторій та 24 ФАПи.

Йшлося на колегії також про розвиток сімейної медицини, про кадрові питання, про незадовільне транспортне забезпечення. Особлива увага акцентувалася на проблемах педіатричної, хірургічної, акушерсько-гінекологічної служб.

Як повідомляла IA MALAKAVA, раніше міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус [hh]http://malakava.com.ua/showarticle.php?id=5271&id_cat=3[h]оголосив 2008 рік - роком медицини[/h] у обласному центрі.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини