Люди Смачила збирають декларації про доходи на Рожнятівщині

Тільки від нотаріусів поступили відомості про 61 громадянина, які в минулому році успадкували майно та нематеріальні активи або отримали їх у подарунок.

З кожним потрібно попрацювати індивідуально, адже чинним законодавством визначено, що в деяких випадках потрібно задекларувати ці доходи та сплатити податок.

Запрошення відвідати податкову інспекцію з метою подання декларації надіслано всім потенційним декларантам, проводиться роз’яснювальна робота з представниками органів місцевого самоврядування, через засоби масової інформації, інші установи і організації.

На даний час до Державної податкової інспекції Рожнятівському районі громадянами уже подано 39 декларацій, в тому числі від здачі в найм майна - 28, у вигляді іноземних доходів - 10, та щодо податкового кредиту – 1.

Нагадаємо, для цілей Закону про доходи обов’язок платника податку з подання декларації вважається виконаним (тобто річна декларація не подається), якщо він отримував доходи виключно від податкових агентів, зобов’язаних подавати звітність з цього податку. Відповідно до п. 18.1 Закону про доходи, річна декларація про майнове становище і доходи (податкова декларація) подається платником податку, який:

а) зобов’язаний подавати таку декларацію згідно з нормами цього Закону або інших законів;

б) має право подати таку декларацію для отримання податкового кредиту.

Згідно з Законом про доходи, обов’язок подання декларації у платника податку з доходів фізичних осіб виникає у разі отримання ним протягом звітного року окремих видів оподатковуваних доходів (прибутків):

— з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався (пп. 8.1.3 Закону про доходи);

— у разі отримання доходів від особи, яка не є податковим агентом (підпункти 8.2.1 та 8.2.2 Закону про доходи);

— у разі отримання іноземних доходів (пп. 9.9.1 Закону про доходи).
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини