Загрози забруднення річки Дністер нафтопродуктами немає - Держводгосп України

Такі заяви Держводгосп України зробив після проведеного лабораторією ІФ облводгоспу гідрохімічного аналізу відібраних проб води.

Встановлено, що вміст нафтопродуктів у воді становить 0,32 мг/дм3, при ГДК 0,3 мг/дм3.

Як повідомляла IA MALAKAVA, 2 лютого в Калуському районі, на території Голинської сільської ради, [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5695&id_cat=5[h]на р. Сівка були виявлені масляні плями,[/h] окремі в діаметрі до 1 м. 4 лютого на річці спостерігалася повторна поява масляних плям.

На місці забруднення комісія у складі представників облводгоспу, управління НС облдержадміністрації, відділу НС Калуської райдержадміністрації, райсанепідемстанції, управління продуктопроводів ЗАТ “Лукор” здійснила перевірку і встановила, що вище шосейного мосту між селами Голинь – Кадобна виявлено місце забруднення р. Сівка нафтопродуктами.

Обстеження виявило, що на лід річки невідомими вилито нафтопродукти (за інформацією начальника управління магістральних трубопроводів ТОВ “Карпат-нафтохім” це ймовірно біля 50 літрів дизпалива).

Внаслідок підвищення температури та танення льоду нафтопродукти потрапили в русло річки.

З метою попередження забруднення та розповсюдження нафтопродуктів далі за течією на р. Сівка встановлено загороджувальні бони.

Державний комітет України по водному господарству (Держводгосп України) є центральним органом виконавчої влади. Положення про комітет затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 27.06.07 № 882.
_____________________________________________

Будь-яке копіювання, публікація, передрук чи наступне поширення інформації, що містить посилання на продакшн-студію «Інтелектуальне медіа» суворо забороняється!
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини