Претендент на Шевченківську премію поїхав до Тисменицького району на зустріч із школярами

Ярослав Ярош представив свою книжку „Керманич Повстанської Армії” – з життя головного Командира УПА Романа Шухевича - Тараса Чупринки.

Драми „Чорні гори” та „Білогорща” мають пізнавальний і повчальний характер.

Нагадаємо, прикарпатський письменник Ярослав Ярош, вивчаючи народні звичаї та обряди Івано-Франківщини, виявив самобутність Покутської Маланки як прообразу мандрівного театру. Зібравши талановиту молодь, він не тільки відновив давній різдвяний звичай, а й осучаснив і театралізував це народне дійство.

Як повідомляла IA MALAKAVA, опубліковано список авторів творів і робіт, допущених до участі в конкурсі на здобуття Національної премії України ім. Тараса Шевченка 2008 року. [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5351&id_cat=7[h]Серед 64-х претендентів – п’ятеро прикарпатців.[/h]

Шевченківську премію було впроваджено 1961 року. Тоді була прийнята Постанова Ради Міністрів Української РСР - "Для відзначення пам´яті великого українського поета, революціонера-демократа Т. Г. Шевченка, а також для ще більшого сприяння дальшому розвиткові української радянської літератури, музики, образотворчого мистецтва, театру і кінематографії".
_____________________________________________

[b]Будь-яке копіювання, публікація, передрук чи наступне поширення інформації, що містить посилання на продакшн-студію «Інтелектуальне медіа» суворо забороняється![/b]
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини