Справу «Петрик проти газети «Репортер» перенесено

Олександра Петрик подала до суду позов про образу честі і гідності та відшкодування моральної шкоди в сумі 5 тисяч гривень за опубліковану 4 жовтня минулого року в «Репортері» статтю «Ублюдки» з ЖЕКу №2?».

Наш кореспондент з проханням прокоментувати суть справи звернувся до редактора газети «Репортер», який пояснив, що в названій статті наведено інформацію про хамську поведінку чиновниці по відношенню до відвідувачів та надані оціночні судження редакції з цього приводу.

На думку «Репортера» редакція діяла, не виходячи за межі чинного законодавства про ЗМІ та практики Європейського Суду з прав людини, яка повинна застосовуватися судами в Україні при розгляді подібних справ.

Зауважимо, що за подібними справами, які розглянув Європейський Суд За даними Міністерства Юстиції, протягом 7 років Європейським судом з прав людини було прийнято 22 рішення стосовно України, у 21 з яких було констатовано порушення в Україні прав, гарантованих Конвенцією про захист основних прав і свобод людини. За цими позовами Україна вже сплатила 653 тисячі євро.

Початок слухання справи «Петрик проти «Репортера» перенесено на 9 годину 30 хвилин 22 лютого 2008 року.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини