В Україні введуть податок на нерухомість

Як заявив міністр фінансів Віктор Пинзеник у ході зустрічі прем’єр-міністра з мерами міст України: "Я прошу вас, Юліє Володимирівно, дати відповідне доручення готувати податок на нерухомість наступного року. – сказав він, звертаючись до прем’єр-міністра Тимошенко. – Ми готові його ввести". Ставку податку на нерухомість передбачається "ввести з великим діапазоном на квадратний метр", додав глава Мінфіну.

Він зазначив, що введення даного податку повинне дати ресурсну базу місцевому самоврядуванню для вирішення проблем у регіонах.

У той же час міністр фінансів указав, що введення податку не нерухомість ускладнюється таким чинником, як відсутність єдиного реєстру: наразі реєстр об’єктів нерухомості веде Міністерство юстиції, а реєстр земельних ділянок – Державне агентство земельних ресурсів – у зв’язку з цим Державній податковій адміністрації буде складно вести адміністрування податку на нерухомість.

"Хоча це і державні організації, отримати в них дані буде дуже важко, тому повинен бути реєстр у розпорядженні місцевих органів виконавчої влади", - зазначив Пинзеник.

Нагадаємо, що в 2006 році Віктор Ющенко виступав за введення податку на нерухомість і вимагав зарахувати його до місцевих податків.

Попередній Кабмін планував увести оподаткування на нерухомість для фізичних осіб з 2009 року. Введення податку передбачене прогнозом показників звідного бюджету України з основних видів доходів, витрат і фінансування на 2008-2010 роки, затвердженим ухвалою Кабінету міністрів України N1359 від 25 вересня 2006 року.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини