Експерти вважають, що Україна не готова використовувати нафтопровід "Одеса-Броди" в аверсному режимі

За його словами, прогноз міністра закордонних справ Володимира Огризка, що нафтопровід "Одеса-Броди" вже до літа 2008 р. запрацює в аверсному режимі, є радше політичною заявою, ніж реальним проектом.

В.Омельченко констатує, що значну частину нафтопроводу на території Європи так і не збудовано, окрім цього трубу треба заповнювати сировиною, контракти на поставку якої Україна ще ні з ким не підписувала.

"Цей нафтопровід має працювати в аверсному напрямку, але для цього треба збалансувати економічні та політичні інтереси. Одних політичних заяв замало. Для цього треба укласти угоди з власниками каспійських ресурсів", - зазначив експерт.

Він переконаний, що поки не буде серйозного економічного обґрунтування роботи нафтопроводу "Одеса-Броди", проект не буде реалізовано у повному обсязі.

Як повідомляла IA MALAKAVA, раніше [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5535&id_cat=4[h]Азербайджан заявив,[/h] що готовий надати 5 млн. тонн нафти на рік для транспортування нафтопроводом «Одеса-Броди» в аверсному режимі (у напрямку Бродів) з подальшою переробкою на нафтопереробних заводах «Нафтохімік Прикарпаття» (Івано-Франківська область) і «Галичина» (Львівська область).

Нагадаємо, раніше [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5460&id_cat=4[h]керівництво ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" та ВАТ "Нафтопереробний комплекс "Галичина" звернулися з офіційним листом[/h] до Президента України Віктора Ющенка, прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та голови правління НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини з проханням прийняти рішення про "аверсне" функціонування нафтопроводу "Одеса-Броди" за маршрутом з Одеси в Броди.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини