У СЕЛІ, ДЕ НАРОДИВСЯ БАНДЕРА ЗРОБЛЯТЬ КАПРЕМОНТ

Про це репортерові MALAKAVA повідомили у прес-службі ІФ ОДА.

Планом заходів передбачено здійснити ремонтно-реставраційні роботи в Історико-меморіальному музеї Степана Бандери та благоустрій прилеглої території; провести благоустрій території села, ремонт під`їзних доріг до меморіального комплексу.

Після проведення даних робіт та введення в дію об`їзної дороги влада Івано-Франківської області має намір зробити все можливе, щоб музею надали статус державного.

Також планується провести наукові конференції у вищих навчальних закладах та тематичні вечори у школах, присвячені життю та діяльності С. Бандери; організувати міжнародні спортивні змагання, молодіжні патріотично-вишкільні табори по місцях бойової слави УПА.

Крім того, запропоновано відзняти документальний фільм, випустити аудіо- та відеоматеріали на тематику визвольних змагань, організувати пересувну фотовиставку, яка би об`єднувала світлини періоду початку встановлення радянської влади на території Західної України, звідки по суті бере свій початок „бандерівський рух”, та з життя і діяльності власне Провідника ОУН..
Нагадаємо, що в Івано-Франківській області 2008 рік оголошено роком Степана Бандери.

Нагадаємо, раніше представники облвлади прийняли рішення оголосити 2008 рік - "роком Степана Бандери".

23 січня 2008 р. у селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківської області відбулося засідання спільної комісії щодо передачі приміщення історико – меморіального музею С.Бандери з балансу Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника на баланс головного управління туризму і культури облдержадміністрації. Завершенням роботи комісії стало [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5504&id_cat=3[h]підписання офіційного акту про передачу приміщення.[/h]

Як повідомляла IA MALAKAVA, раніше [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5319&id_cat=3[h]Івано-Франківська обласна рада заявила,[/h] що має намір звернутися до Президента України щодо перепоховання праху Провідника ОУН – з Мюнхена в Старому Угриневі.

Степан Андрійович Бандера народився 1 січня 1909 року у селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківської області. Відомий політичний діяч, ідеолог українського національного руху, голова Проводу ОУН. Помер Бандера 15 жовтня 1959 року у Мюнхені.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини