КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО НАСАЛИКА ЗАВІДОМО ПРАЦЮЄ СОБІ НА ЗБИТОК

Однак це все ж менше, ніж заборгованість бюджету з дотації на відшкодування різниці у тарифах, яка на початок року сягнула майже 10,5 млн. гривень.

Щодо боргів самого „Водотеплосервісу”, то вони станом на 1 січня перевищили 22 млн. гривень. Більша половина усіх боргів підприємства — понад 12 млн. гривень — за покупне тепло перед ДП „Калуська ТЕЦ”, причому майже 11 млн. гривень з них — прострочена заборгованість.

Таким чином, навіть якщо усі без винятку споживачі послуг підприємства розрахуються на 100% і не матимуть боргів, це не лише не дозволить „Водотеплосервісу” вийти на нуль, але і не зменшить його борги навіть наполовину.

Причина у тому, що діючі у Калуші тарифи не компенсують втрати підприємства, а передбачена у міському бюджеті компенсація абсолютно не відповідає реаліям і не покриває навіть різниці між економічно обґрунтованими та тарифами на послуги тепло-, водопостачання і водовідведення для населення.

Тобто підприємство змушене працювати завідомо собі на збиток.

Нагадаємо, за підсумками фінансово-господарської діяльності 2006 року, збитки найбільшого у Калуші комунального підприємства були майже втричі меншими і становили 4,7 млн. гривень.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини