Прикарпатці вже можуть купити квитки на Євробачення-2008

Ціна квитків, як повідомляють організатори шоу, є "надзвичайно низькою для Євробачення".

Так, на півфінал конкурсу, що відбудеться 20 і 22 травня, вроздріб квитки будуть коштувати 1000 динарів (біля $20), а на фінал (24 травня) - від 1500 до 5000 динарів ($25 - $90). У перші два дні продажів скористатися сервісом зможуть лише жителі самої Сербії, а іноземці таку можливість матимуть починаючи з 31 січня.

Із Сербії квитки можна замовляти по телефону, іншим шанувальникам конкурсу пропонується купувати квитки через інтернет.

Організатори зазначають, що до 15 березня квитки будуть продаватися так званими "пакетами". Власник найдешевшого пакету зможе відвідати як мінімум один з півфіналів і фінал, а також кілька репетицій. У випадку, якщо пакети в найближчі півтора місяця не продадуться, з 17 березня почнеться роздрібний продаж квитків. В одні рук буде відпускатися не більше чотирьох пакетів.

Євробачення - одне з найбільш популярних телевізійних шоу у світі, проводиться щорічно, починаючи з 1956 року. Цього року Сербія вперше приймає Євробачення, заслуживши це право за підсумками минулого року, коли на конкурсі, що проходив у Фінляндії, перемогла сербська співачка Марія Шерифович. Представник України Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки зайняв друге місце.

Євробачення 2008 року стане найбільш представницьким за всю історію конкурсу. У ньому візьмуть участь виконавці з 43 держав, поділені на три групи.

Нагадаємо, що цього року формат конкурсу змінено, у результаті чого Україна, Росія і Білорусь позбулися права на автоматичний вихід у фінал Євробачення-2008.

Без попереднього добору у фінал конкурсу допущені Сербія, Франція, Німеччина, Великобританія та Іспанія. Сюди також попадають по десять найкращих виконавців з кожного півфіналу.

Україна за підсумками жеребкування потрапила в другий півфінал, де також присутні Хорватія, Данія, Болгарія, Португалія, Швейцарія, Македонія, Ісландія, Кіпр, Латвія, Білорусь, Угорщина, Албанія, Швеція, Туреччина, Литва, Грузія, Чехія та Мальта.

Першу групу півфіналістів склали Росія, Чорногорія, Фінляндія, Греція, Ірландія, Ізраїль, Польща, Боснія і Герцеговина, Естонія, Голландія, Румунія, Молдавія, Словенія, Норвегія, Андорра, Вірменія, Бельгія, а також дебютанти конкурсу - Сан-Марино та Азербайджан.

Порядок виступу буде визначений додатковим жеребкуванням. Переможці як кваліфікації, так і усього конкурсу за традицією будуть визначатися за підсумками голосування телеглядачів.

Виступу виконавців пройдуть у найбільшій глядацькій залі на Балканах - Бєлградській арені, яка можу вмістити близько 20 000 глядачів.

Україну на Євробаченні-2008 представить співачка Ані Лорак. 16 лютого в прямому ефірі Першого національного пройде голосування глядачів і журі, у результаті якого і визначиться пісня-переможець, з якою Ані Лорак поїде на Євробачення.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини