Кількість хворих на грип в Україні зросла на 25,7 %

Однак, за словами А.ФРОЛОВА, за останні сім днів в Україні спостерігається активізація епідемічного процесу - кількість людей, які захворіли на ГРВІ, різко зросла. Український центр грипу веде постійний контроль за епідемічною ситуацією у десяти контрольних містах держави. І, якщо на другому тижні цього року у цих містах було понад 36 тисяч хворих на респіраторні інфекції, то зараз їх вже понад 49 тисяч. Тобто хворих побільшало на 25, 7 %. Зважаючи на те, що були зимові канікули та новорічні вихідні, (тож люди мало контактували між собою у громадському транспорті, на роботі, у навчальних закладах), це - достатньо активні темпи поширення інфекції, зауважив А.ФРОЛОВ.

Він також повідомив, що за захворюваністю на ГРВІ серед українських міст лідирує Вінниця. Далі йде Львів, Київ, Чернігів. Але поки у жодному з українських міст перевищення епідемічного порогу не зафіксовано. Тобто – ситуація щодо грипу та ГРВІ напружена, але у фазу епідемії Україна ще не вступила.

А.ФРОЛОВ наголосив, що у дитячих групах захворюваність на ГРВІ – дещо вища, тому у деяких містах України вже оголосили карантинні канікули.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини