Шахраї з Львівщини обдурили жительку Прикарпаття, пообіцявши їй повернути 20 тисяч гривень втрачених заощаджень

Представившись працівниками районного відділу соціального забезпечення, вони пообіцяли літній жінці повернути втрачені заощадження, а також пільгове придбання за півціни продуктів харчування. Вони вручили жінці компенсаційний сертифікат, за який вона повинна була сплатити 2 тис. грн. Про це повідомили в ДЗГ МВС України.

Жінка віддала зловмисникам виторг за дві продані корови, а вони натомість наказали пенсіонерці приїхати з документами до ощадбанку у райцентрі. Оскільки пенсіонерка не вірила, що їй відразу віддадуть стільки грошей, то пішла на пораду до сусідів, де й виявилося, що сертифікат - недійсний, після чого люди повідомили про шахрайство в міліцію.

Як розповів начальник Долинського райвідділу міліції Михайло Гресько, автомобіль пройдисвітів вдалося затримати за вісім кілометрів від села. У салоні голубої "Таврії", окрім водія-таксиста, були дві молоді жінки, одна з яких - циганської національності, та чоловік. У них працівники міліції й виявили дві тисячі гривень, які півгодини тому їм віддала довірлива пенсіонерка. Затримані спочатку заперечували скоєння цього злочину, але вилучені речові докази та упевнене упізнання їх потерпілою жінкою змусило визнати провину.

Усі троє шахраїв - мешканці Львівщини, які, як виявилося, в Долинський район навідувалися не вперше. У райвідділі вже зареєстровано кілька аналогічних шахрайств їхньої "роботи". Щоразу жертвами шахраїв ставали люди похилого віку, що мешкають самотньо. Як і в цьому випадку, зловмисники вимінювали сертифікат на 2 мільйони ще українських карбованців, а то і його копію на тисячу гривень. Затриманий 30-річний львів’янин стверджує, що знайшов кілька таких папірців. Це, а також хто з трійці був ініціатором злочинних оборудок, з’ясує слідство. Окрім того, наразі перевіряється причетність затриманих до подібних злочинів, вчинених на території інших районів Прикарпаття та сусідніх областей.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини