КРУ святкує 15 років, а івано-франківські ревізори 63

Перший старший контролер-ревізор контрольно-ревізійного управління Міністерства фінансів СРСР по Станіславській області розпочав свою діяльність ще у воєнний час. 7 серпня 1944 року першим контролером-ревізором КРУ по області став Андрій Іванович Новицький.

У 1956 році в складі апарату Міністерства фінансів УРСР було створено контрольно-ревізійне управління, і відповідно працівників апарату було перепризначено з Міністерства фінансів СРСР до Міністерства фінансів УРСР.

В 1991 році після проголошення незалежності України в обласному апараті Головного контролера-ревізора по Івано-Франківській області працювало 13 чоловік: Смачило М.В., Гошоватюк Є.Я., Кравченко І.І. – в даний час перший заступник начальника управління, Кудибін В.В., Інкін В.О., Гульчій М.В., Кудрай Є.М., Дівончук М.М., Челяк Г.В., Попенюк В.Т., Чайковська К.В., Циганчук З.Т., та Микицей С.Я.

Вони, на чолі із Смачилом М.В., в 1993 р. і стали справжніми фундаторами контрольно-ревізійної служби на Прикарпатті.

Тоді апарат головного контролера-ревізора Міністерства фінансів України по Івано-Франківській області було ліквідовано. На основі його було створено Контрольно-ревізійне управління в Івано-Франківській області, яке діє по сьогоднішній день. Чисельність апарату вже становить 85 чоловік.

Значну роль в новітній історії контрольно-ревізійного управління в Івано-Франківській області відіграв Антон Васильович Костишин, який у 1995 році змінив на посту керівника КРУ в області Смачила Н.В. 11 років роботи на посаді начальника управління відзначилися постійною турботою про працівників управління, починаючи від робочого кабінету та закінчуючи забезпеченям житлом працівників (за час керівництва Костишина А. В. придбано для працівників 23 квартири).

Журнал «Фінансовий контроль» у 2005 році писав про Костишина А. В.: «У цих людей не має наукових звань, проте багато на серці рубців від довголітньої плідної роботи в органах ДКРС. І саме накопичений ними досвід дає їм моральне право називатися Академіками Служби».

У 2007 році КРУ в Івано-Франківській області очолив Віктор Григорович Рахміль.

Нагадаємо, у 2007 році працівники контрольно-ревізійного управління в Івано-Франківській області провели перевірки дотримання законодавства на 541 підприємстві, з яких на 518 виявлені фінансові порушення. Через це наша держава втратила майже 20 мільйонів гривень. Ще на 379 мільйонів гривень встановлено порушень, що не призвели до матеріальних втрат. Така сума назбиралася як наслідок заниження в обліку вартості активів, лишків матеріальних цінностей та порушення законодавства щодо здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти. За допущені порушення та недоліки 175 осіб притягнуто до дисциплінарної, 71 особу - до матеріальної та 701 особу - до адміністративної відповідальності, 6 осіб звільнено із займаних посад.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини