Завершується будівництво електромереж у Яблуниці

Як повідомила репортерові MALAKAVA прес-служба ІФ ОДА, нова повітряна лінія електропередач 10 кіловольт дозволить подати споживачам Яблуниці необхідну потужність. Вона також дасть можливість у випадку аварії заживляти мешканців сусіднього села Татарів. Загальна довжина лінії 7,3 км. Будівництво мереж було зумовлене розбудовою на Яремчанщині туристичної індустрії та загостренням у зв’язку з цим проблеми енергодефіциту.

Програма ліквідації осередків дефіциту енергетичних потужностей Івано-Франківської області наприкінці 2007 року розглядалась на робочих нарадах в облдержадміністрації. Надійне електрозабезпечення краю і, зокрема, туристичного регіону, на думку учасників зустрічей, єспільним завданням: як енергетиків, так і влади, забудовників та місцевої громади. Працюючи на перспективу, Івано-Франківська облдержадміністрація взяла на себе пошук коштів для співфінансування у 2008 році витрат на реконструкцію мереж в с. Паляниця та збільшення потужностей. Надалі якісне енергозабезпечення туристичного регіону залежатиме від дотримання взятих зобов’язань усіма зацікавленими сторонами.

На разі, не очікуючи надходження коштів, а використовуючи кредитні ресурси, ВАТ «Прикарпаттяобленерго» організовує необхіднітехнічні заходи. Адже для повного вирішення проблем, викликаних зростаючим дефіцитом потужностей через масштабну розбудову туристичного бізнесу, слід ще немало зробити. Окрім пов’язаної з прокладанням лінії реконструкції підстанції «Ворохта» та трансформаторної підстанції в с. Яблуниця, які завершуються, регіону необхідне будівництво другої лінії – до села Поляниця (близько 8 км). Такі роботи заплановані на 2008 рік. Так само, як і реконструкція розподільчих ліній 0,4 кіловольт у селах Яремчанської міськради, які перебувають у аварійному стані і не дозволяють збільшувати навантаження на мережі.

«Сьогодні проблема дефіциту стає спільною проблемою. І ми разом з владою, замовниками та громадою маємо зробити все, щоб його подолати, - пояснює технічний директор ВАТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник. – Для нас важливо забезпечити елктроенергією життя горян та відпочинок гостей нашого краю у будь-який час і в будь-якому місці».
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини