ФЕДОРАК ЗАБРАВ БАНДЕРУ У ОСТАФІЙЧУКА

Як повідомили репортерові MALAKAVA у прес-службі ІФ ОДА, в роботі комісії приймали участь перший заступник начальника головного управління, начальник управління культури Р.Братковський, проректор університету по господарській частині В.Кошель, директор Музею визвольних змагань Прикарпатського краю С.Каспрук, завідуючий музеєм у Старому Угринові С.Лесів, начальник відділу музейної роботи і охорони культурної спадщини облдержадміністрації А.Давидюк та ін.

Завершенням роботи комісії стало підписання офіційного акту про передачу приміщення.

В найближчому часі координацію всіх науково – методичних робіт пов’язаних з роботою історико – меморіального музею С.Бандери здійснюватиме Музей визвольних змагань Прикарпатського краю (директор С.Каспрук), який тепер структурно об’єднує два філіали – музей визвольної боротьби у Косові та власне сам музей у Старому Угринові.

Зазначимо, що із прийняттям обласною радою рішень про проголошення цього року Роком Степана Бандери, 100 – річного ювілею з часу його народження, перед головним управлінням туризму і культури облдержадміністрації та, керівництвом музею стоять багато завдань, які необхідно виконати для належного вшанування пам’яті одного з найвизначніших представників національно – визвольного руху ХХ століття.

В цей перелік входять оновлення музейної експозиції, ремонтні роботи будинку музею, встановлення показників – спрямовувачів доїзду з центральної дороги до самого музею, оновлення дорожнього полотна та ін.

Як повідомляла IA MALAKAVA, до 1 лютого 2008 року в Україні з`явиться [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5477&id_cat=5[h]віртуальний музей Степана Бандери.[/h]

Раніше Івано-Франківська обласна рада заявила, що має намір звернутися до Президента України щодо [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5319&id_cat=3[h]перепоховання праху Провідника ОУН Степана Бандери – з Мюнхена в Старому Угриневі.[/h]


Нагадаємо, Степан Андрійович Бандера народився 1 січня 1909 року у селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківської області. Відомий політичний діяч, ідеолог українського національного руху, голова Проводу ОУН. Помер Бандера 15 жовтня 1959 року у Мюнхені.


Фото прес-служби ІФ ОДА
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини