ПРИКАРПАТЕЦЬ ОТРИМАВ ОРДЕН СВЯТОГО ПАПИ СИЛЬВЕСТРА

Вручення цієї нагороди відбулося днями, після святої Літургії, яку відправив преосвященний владика Миколай у співслужінні з деканом Городенківським отцем-мітратом Ігорем Левицьким, отцем Василем Гавришем та отцем Миколою Вонсулем у городенківському храмі Успення Пресвятої Богородиці, пише газета [hh]http://www.galychyna.if.ua[h]"Галичина".[/h]

Зазначимо, що єпископ нагородив голову Городенківської райдержадміністрації Василя Ємчука медаллю Святішого Папи Римського Івана-Павла II.

— Дійсно, спочатку я отримав приємне повідомлення про нагородження лицарським орденом Святого Папи Сильвестра від Папи Римського Бенедикта XVI, а вручив мені його правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ владика Миколай Сімкайло. Так поціновано внесок нашого колективу в розбудову церковних інституцій, — поділився своєю радістю Богдан Новосельський.

Відомий не лише на Прикарпатті, але й далеко за його межами, майстер ковальської справи також розповів, що нині його майстерня має замовлення на виготовлення монументальних паркових освітлювальних приладів, у тому числі й елітних люстр. Працює він також над ще одним ноу-хау: поєднанням об’єму і пластики міді з кованим металом, що є новинкою навіть у практиці світового ковальства. Є вже й перший результат: на кованих воротах для однієї знаменитої конюшні вже красується мідний кінь.

Нагадаємо, що під час поїздки на Городенківщину голова ОДА Микола Палійчук, відвідавши ковальські майстерні Богдана Новосельського, теж був вельми подивований духом справжнього виробництва, талантом майстрів, вдалими дизайнерськими рішеннями та новаторством колективу.

Нагадаємо, орденом Святого Папи Сильвестра Апостольська столиця нагороджує вірних, котрі особливими заслугами спричинилися до розвитку Христової Церкви.

old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини