СТАСЮК ПУБЛІЧНО ПРОСИТЬ ПОБЛАЖОК ВІД МОЗ ТА НЕЙКА ДЛЯ "СВОЇХ"

«Не може випускник медичного коледжу чи училища, який отримав спеціальність «Лікувальна справа», складати ті самі вступні іспити, що й випускник старшої школи, аби вступити на спеціальність «Лікувальна справа» до медуніверситету, — зазначає Володимир Стасюк. — Скажімо, молода людина вчиться в медучилищі два з половиною роки, закінчує без жодної четвірки, а потім змушена вступати до медуніверситету, складаючи фізику й інші загальні предмети, які вона не вивчала в училищі й устигла забути. Хіба це справедливо? Якщо ми продовжимо навчання найкращих випускників медучилищ в університеті за скороченими термінами, то зможемо виростити перспективних фахівців».

Володимир Стасюк запевняє, що він не раз виносив свою пропозицію на розгляд МОЗ, але позитивної відповіді так і не отримав.

Черговий пакет документів нещодавно потрапив на стіл [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5175&id_cat=3[h]нового міністра охорони здоров’я, прикарпатця Василя Князевича.[/h]

Варто зазначити, що новоспечений міністр теж, свого часу, закінчив Івано-Франківське медичне училище, а пізніше Івано-Франківський медичний інститут за фахом «лікувальна справа».

Нагадаємо, Івано–Франківський базовий медичний коледж заснований 21 грудня 1939 року, як фельдшерсько-акушерська школа. Пізніше довший час цей навчальний заклад носив статус медичного училища, а з літа 2005 року рішенням обласної ради базове медучилище перейменовано у базовий медичний коледж.

Як повідомляла IA MALAKAVA, Івано–Франківський базовий медичний коледж є [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5237&id_cat=7[h]найстарішим на Прикарпатті медичним навчальним закладом, і у 2007 році відзначив своє 68-річчя.[/h]

У буремний повоєнний 1945 рік у Станіславі (тепер Івано-Франківськівськ - від ред.) з метою підготовки лікарських кадрів для гірських районів Прикарпатської України був відкритий медичний інститут. З 1963 року після перейменування обласного центру на Івано-Франківськ одержав назву Івано-Франківський державний медичний інститут. З 1994 року після успішного проходження державної акредитації та ліцензування інститут перейменований на Івано-Франківську державну медичну академію, а з 2005 року – на Івано-Франківський державний медичний університет.

З 1997 року Івано-Франківський державний медичний університет очолює академік АМН України, Заслужений працівник вищої школи України, член Польської академії медицини, Лауреат Почесної Відзнаки Президента України, ордена “За заслуги” ІІ ступеня, Малої та Великої Золотої медалі Альберта Швейцера, срібної Георгієвської медалі “Честь. Слава. Труд” IV ступеня Нейко Євген Михайлович.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини