МІСТО НАСАЛИКА ПРИЙНЯЛО БЮДЖЕТ З ДЕФІЦИТОМ У 46 МІЛЬЙОНІВ

Розмір доходів міського бюджету міська рада затвердила на рівні 127 млн. 297 тис. гривень. Однак ця цифра буде збільшена: у бюджеті розвитку не враховані надходження від продажу землі, оскільки на даному етапі ще немає переліку земельних ділянок, які продаватимуть у 2008 році, пише газета [hh]http://vikna.if.ua[h]"Вікна".[/h]

Тож бюджет розвитку наразі затверджено на рівні 8 млн. гривень — суми, яку планується отримати від приватизації комунального майна.

Нагадаємо, у 2007 році план надходжень до бюджету розвитку становив понад 27 млн. гривень, з яких близько 10 млн. планувалося отримати від продажу землі, а решту (понад 17 млн. гривень) — від приватизації комунального майна. Загалом бюджет міста, який міська рада затверджувала на 2007 рік, становив понад 124 млн. гривень (по ходу його довели до позначки понад 150 млн. гривень).

До загального фонду торік місто своїми силами заробило майже 59 млн. гривень. З урахуванням державних субвенцій, які через управління соцзахисту розподіляються у вигляді гарантованих державою пільг та допомог, загальний фонд міського бюджету торік становив понад 84 млн. гривень. На цей рік він буде значно більшим і становитиме майже 115 млн. гривень. Без субвенцій — майже 85 млн. гривень. Це означає, що саме таку суму місто має заробити самостійно.

За словами начальника фінансового управління Марії Семенюк, на цей рік Мінфін довів Калушу показник надходжень до загального фонду на рівні 71 млн. гривень. Це, як повідомила головний міський фінансист, явно завищена дохідна частина, і таке рішення Мінфіну продиктоване бажанням зменшити розмір дотації для Калуша.

Забезпечити 71 млн. гривень доходів бюджету важко, однак заплановано ще більший показник — 84,9 млн. гривень.

Це той мінімум, який необхідний для забезпечення захищених видатків: виплати заробітних плат працівникам (загалом 66 млн. гривень, і то лише на 11 місяців), витрати на оплату комунальних послуг та енергоносії для бюджетних установ, харчування дітей та придбання медикаментів.

Зазначимо, що усі бюджетні установи Калуша подали свої пропозиції до бюджету і разом вони „потягнули” на понад 130 млн. гривень. Ясно, що таких надходжень до загального фонду не буде, тому усі решта видатки, окрім захищених статей, у бюджеті на 2008 рік взагалі не передбачені.

Це означає, що не фінансуватиметься жодна програма, не буде допомоги громадським організаціям. Більше того: у запропонованому варіанті бюджету не передбачалося фінансування вже підтриманих місцевих пільг та допомог тощо. У бюджеті відсутня дотація комунальним засобам інформації (пропонувалося 200 тис. гривень для газети та 300 тис. гривень — для телебачення), „урізана” дотація ЖЕО, а дотація КП „Водотеплосервіс” (планувалася на рівні 13 млн. гривень) взагалі відсутня. Дефіцит фонду зарплати, підсумувала невтішні показники бюджету Марія Семенюк, становить 5,125 млн. гривень.
Одне слово: місту не вистачає 46 млн. гривень. Тому усі видатки „урізані” і заплановані по мінімуму.

Підсумовуючи, місту Калушу не вистачає 46 млн. гривень. Тому усі видатки „урізані” і заплановані по мінімуму.

Як повідомляла IA MALAKAVA, 12 січня 2008 року [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5343&id_cat=4[h]Івано-Франківська міська рада прийняла бюджет міста[/h] на 2008 рік, а 14 січня [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5372&id_cat=4[h]прийнято бюджет Коломиї.[/h]
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини