Прикордонну проблему з Польщею вирішуть в лютому

За словами Діра, відповідно до останньої інформації від польської сторони, проект угоди, розроблений українською стороною, пройшов експертний аналіз і переданий польському уряду.

Дір прогнозує, що найближчим часом урядом Польщі буде даний дозвіл на проведення переговорів щодо підписання угоди між Україною і Польщею про малий прикордонний рух.

Керівник Головної служби зовнішньої політики підтвердив готовність української сторони вже наступного тижня направити у Варшаву українську делегацію для ведення таких переговорів.

Він вважає, що визначальним в цьому питанні буде візит в Україну міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, запланований на найближчий час.

У той же час керівник Головної служби зовнішньої політики Секретаріату президента повідомив, що Україна шукає інші можливості лібералізації видачі віз польською стороною ще до підписання угоди про малий прикордонний рух, особливо жителям прикордонних територій.

Нагадаємо, жителі прикордонних районів вимагають негайного підписання угоди про малий прикордонний рух між Польщею та Україною. Люди перекривають міжнародні магістралі, що ведуть до прикордонних пунктів пропуску.

Проблеми при перетинанні українсько-польського кордону виникли з 1 січня 2008 року, коли Польща вступила в Шенгенську зону.

Підписання угоди про малий прикордонний рух між Україною і Польщею заплановано в лютому цього року. Відповідно до договору жителі прикордонних регіонів в 30- і 50-тикілометровій зоні зможуть перетинати кордони без візи.

Директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Борис Базилевський висловлював надію, що особливих проблем з підписанням угоди про малий прикордонний рух не буде.

У той же час, за його словами, польська сторона говорить про те, що після підписання даної угоди потрібен певний час для вирішення питань, які стосуються оформлення віз.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини